Imate boleče noge po napornem delu? Torej imate lahko kronično vensko popuščanje. Do tega lahko privede dolgotrajno naporno in težko delo, za tem pa zboli vsaka druga ženska in vsak četrti moški. Znaki, da imate lahko vensko popuščanje so, da imate težke in utrujene noge, mravljinčaste, lahko pa tudi privede do pojavitve krčnih žil.

Torej, če imate po napornem delu boleče noge ali imate otekla stopala, so to že nekateri znaki, da imate lahko vensko popuščanje. Vensko popuščanje pa je treba vzet resno, saj lahko nepravilno zdravljenje ali nezdravljenje privede tudi do krvnega strdka, ki pa lahko resno ogroža vaše zdravlje in pa tudi življenje, zato niker ne zamahnite z roko, ampak poiščite pomoč. Kako nastane vensko popuščanje? V telesu imamo vene. Vene poskrbijo, da se kri iz organov vrača nazaj v srce. V venah imamo kar od 50% pa do 80% vse naše krvi. Ko pa vene oslabijo zaradi pomankanja tonusa v telesu, se tudi zaklopke, ki so nekakšej ventil v telesu, da se kri ne vrača nazaj, ampak gre proti srcu. Ker pa zaklopke ne delujejo več pravilno, kri zastaja v nogah, kar privede do oteklin, vene pa postanjeo propustne in kri se nabira v tkivih, predvsem okoli gležnjev in temu rečemo vensko popuščanje.

vensko popuščanje

Znaki , ki nam govorijo, da imamo lahko vensko popuščanje so krčne žile, oteklina na območju gležnjev in goleni, utrujene in boleče noge, občutek težkih nog, napetost in krči v mečih in srbenje nog. Če imate prav take simptome, potem imate veliko verjetnost, da imate vensko popuščanje in je priporočljivo čim prej obiskati vašega zdravnika. Zdravljenje lahko poteka na več načinov. Lahko imate nogavice, ki stiskajo vaše noge, in s tem tudi vene, ter s tem pomaga k pošljanju krvi proti srcu. Na voljo so tudi tablete z izvlečkom divjega kostanja, v hujših primerih pa lahko poseg opravi zdravik, tako da vam v vene vbrizga snov, ki zacelijo ranjene vene.