Danes je že pri vsaki družini vsaj en računalnik, če ne dva. Namizni računalnik je bil prvi računalnik in tudi ostal bo zelo popularen. Saj so računalniki postali, kot nekakšna nuja v družini, mogoče smo postali tudi malo odvisni od njih. Ampak nismo si sami za to krivi, če pa je danes vse na spletu, če hočemo vsaj malo biti z novicami v stiku. Nekateri imajo raje prenosne računalnike, nekateri pa se vedno vztrajamo pri namiznem računalniku.

namizni računalnik

 

Namizni računalnik, nam že nekako ime pove, da spada na mizo oziroma ga ne moremo prenašat. Če hočemo imeti računalnik vedno na istem mestu, nekje, kjer imamo prostor je namizni računalnik za nas. Je pa res, da so računalniki danes že pravi strošek, če ga hočemo imeti. Zato lahko včasih tudi razmislite mogoče o kakšnem rabljenem računalniku, ki pa jih ne kupujte na raznih oglasih. Imate na spletu kar nekaj trgovin, kjer prodajajo rabljene računalnike vseh vrst in to dobre ter kvalitetne računalnike. Tudi namizni računalnik lahko dobite rabljen za mali denar in deloval bo vam zelo dobro. Tudi garancijo dobite na takšne računalnike ter servis.

Namizni računalnik moramo tudi znati obvarovati pred prahom. Ker že ime nam nekako pove namizni računalnik, ga ne dajat na tla, posebej če imate na tleh preprogo. Takrat se bo v vašem računalniku nabiral prah, kar pa včasih ni dobro za njegovo delovanje. Naj je računalnik od tleh vsaj malo vzdignjen, da lahko zrak lažje kroži. Najboljše je res, da je zgoraj na mizi, če imate mogoče prostor, tam se tako prah ne nabira, kot na tleh. Je pa dobro, da včasih malo vaš računalnik očistite, pobrišete prah in tudi znotraj ga je dobro posesati ali spihati. Saj bo tako njegovo delovanje brezhibno in ventilator bo lažje delal. Dobro poskrbite za svoj računalnik, da vam bo delal še lep čas brez težav.