Danes se mnogo ljudi ubada z debelostjo. In kaj se zgodi, ko ugotovite da imate preveč Danes kilogramov? Mnogo se jih odloči za hujšanje, ker ugotovijo da debelost škodi njihovem zdravju. To je vse prav in pravilna odločitev, samo na koncu pa se zgodi, da ostane od hujšanja odvečna koža. To se najbolj opazi na našem želodcu, ko nam koža zelo grdo visi. Takrat pa moramo poiskati pomoč pri lepotnem kirurgu. Odstranitev odvečne kože na trebuhu se imenuje abdominoplastika. Nekaj o odstranitvi kože si lahko preberete tukaj https://n-suvorov.com/abdominoplastika/, mogoče vam pride prav.

Abdominoplastika

 

Moramo pa razumeti, da abdominoplastika ne nadomesti hujšanja, ampak samo zmanjša maščobo na trebuhu in vam oblikujejo vaš trebuh. To je majhen poseg, ki traja nekje 120 minut in ste pod splošno anestezijo. Na trebuhu vam zategnejo mišice, ki so se vam raztegnile pri hujšanju. Za abdominoplastiko se včasih morajo tudi odločit nosečnice, saj nekaterim velikokrat ostane velik trebuh in ga s telovadbo ne morejo zravnati. Abdominoplastika vam popravi napake, ki ste si jih z leti naredili. Velikokrat zaradi ne pravilnega prehranjevanja in premalo gibanja. Ta poseg vam ne plača nobena zavarovalnica, ampak morate vse stroške poravnati sami. Cene se gibljejo od 3000 EUR naprej. V ceno je vključen poseg, anestezija, prej še pregled in posvet, nato pa še pooperativni pregled. V bolnici ostanete samo eno noč, okrevate pa nekje 14 dni.  Te posege dela tudi dr. Fabjan, ki je zelo znan po lepotnih operacijah pri nam. za boljši rezultat pa še naredijo liposukcijo, zato kombinirajo ta poseg. Za abdominoplastiko se odločajo ženske in tudi moški, saj moški tudi radi izgubljajo svojo odvečno težo. Tudi moški imajo na koncu radi lep raven trebuh.

Vsak rad poskrbi za svojo telo, da zgleda čim lepše. Včasih smo sami krivi, da nimamo telesa, kot bi moralo biti. Pretirana ne zdrava hrana ni za vsakogar dobra. Zato raje se zdravo prehranjujte in gibajte se v naravi, da ne boste potrebovali abdominoplastike.