Logotip, znak, logo ali pa tudi simbol je pravzaprav glavni prepoznavni znak podjetja. Le ta označuje zaščitni znak podjetja in okoli njega se vrti celotna zgodba vizuelne podobe podjetja, blagovne znamke ali dejavnosti. Izdelava logotipov vsekakor ni lahek zalogaj saj je dobro da je karseda enostaven in prepoznaven, da kupcu takoj pade v oči. Z drugimi besedami je tudi glavni element celostne grafične podobe saj se pojavlja pravzaprav povsod. Izdelava logotipa je tako zelo pomemben del vaše dejavnosti, saj z njim sporočate kaj predstavljate in kdo pravzaprav ste.

 Izdelava logotipa v Mojem Ateljeju poteka v skladu z naročnikovimi željami, izdelava je zelo kvalitetna, kreativna in je narejena v dogovorjenem roku. Ko poteka izdelava logotipa, so poleg osnovnih zahtev ki jih seveda mora vsebovati dober logotip, pomembne tudi informacije o naročnikovih željah. Za dober logotip je potrebno, da čim bolje spoznajo vaše želje ter vizijo in dejavnost. Tako se lahko z oblikovanjem približajo bistvu vašega podjetja, zato je najbolje da pošljete povpraševanje. Izdelava logotipov in njihovo oblikovanje poteka po korakih. Tako vam na podlagi vaših podatkov in želja oblikujejo in predstavijo več idejnih predlogov. Nato izberete najljubšega, le tega pa vam prilagodijo in izpopolnijo. Tukaj upoštevajo glavne karakteristike dobrega logotipa, ki so enostavnost, kreativnost in prepričljivost. Izdelava logotipov mora biti taka, da prepriča tako stranke kot tudi vas.

izdelava logotipov

Ko je izdelava končana prejmete logotip v vseh potrebnih formatih za vašo uporabo – v vektorskem pdf formatu ter rastrskem jpg ter png formatu. Prejmete črno belo in barvno različico v vseh potrebnih oblikah. Ob njem prejmete tudi lastnosti logotipa, kot so razmerja, tipografija in barvne vrednosti. S tem je pripravljen za široko uporabo. V naslednjem koraku pa sledi oblikovanje vizitke, letakov, spletnih strani in dopisa, kar imenujemo celostna grafična podoba ali CGP podjetja. Le to pa zajema oblikovanje in uporabo logotipov ter ostalih podatkov na dopisnih listih, računih, vizitkah, žigih in na vseh vrstah tiskovin, naslovnih tabel, reklamnih materialov in avto nalepk. Več o tem kako poteka izdelava logotipov pa preberite na označeni spletni strani.