Email marketing je danes najbolj učinkovit način komuniciranja s strankami. Temu pa je tako zato, ker smo ljudje zelo sodobni, torej vsi rajši preberemo sms ali pa mail, medtem pa se časopisov in raznih revij izogibamo. Email marketing se danes uporablja največ v namen same spletne prodaje, da boste o tem zvedeli več, pa vam bo pomagal Pesek Filip, ki je slovenski strokovnjak tega področja. Filip vam bo z velikim veseljem pomagal pri vaši spletni prodaji.

email marketing

 

Vsekakor pri email marketingu sam začetek ni najbolj enostaven. Namreč potrebno je zgraditi uporabno email bazo. Torej pomembno je, da bodo sporočila, ki jih boste pošiljali prišli do pravih ljudi in pomembna je tudi sama vsebina maila, ta mora biti zanimiva in pa raznolika. Danes je email marketing zagotovo ena izmed najbolj poceni oblik marketinga, to obliko pa danes uporabljajo že skoraj vsa podjetja. Kot smo že prej omenili, email marketing potrebuje veliko energije in in tudi svoj čas. Če ste že zgradili svojo email bazo, potem je dobro da jo natančno pregledate, torej za vsakega člana posebej, se vprašajte, ali je ta oseba na listu, vam uporabna, torej ali vam odgovarja na razne ankete itd.

Glavno pravilo pri dobremu email marketingu je to, da so morate svojo stranko oziroma kupca nagovarjati osebno. Tako se bo ta oseba počutila bolj pomembno. Drugo glavno pravilo pa je to, da morajo biti emaili, ki jih pošiljate vsebinsko razumljivi in kvalitetni. Mi vam svetujemo da si pred samim oglaševanjem pripravite načrt, torej kaj točno boste oglaševali, kakšna bo vsebina vašega oglaševanja, komu morate določen mail poslati in tudi kako pogosto. Vsekakor je pri sami vsebini mail pomembno, da je ta kratka in jedrnata, saj verjetno že sami veste da večina oseb nebo bralo dolgih zakompliciranih mailov. Vsekakor v svoj email marketing vključite novosti in se izkusite v novih strategijah.