Včasih se zgodi, da se zaupanje med lastnikom nepremičnine in upravnikom poruši, nezadovoljstvo pa narašča. Takrat je potrebna zamenjava upravnika. Postopek menjave upravnika mora biti premišljen in skrbno načrtovan, saj je izbira zanesljivega partnerja, ki bo upravljal z vašo nepremičnino, izrednega pomena. Grajenje zaupanja, medsebojnega spoštovanja in pristnih odnosov je namreč dolgoročen postopek, ki pa ga je nato, z ustreznim sodelovanjem, potrebno ohranjati.
zamenjava upravnika
Pravila pri zamenjavi upravnika
Ko je zamenjava upravnika neizogibno potreben, se sprva prepričajte, kaj vam vaš novi upravnik sploh ponuja. Storitve, ki jih upravnik za vas opravlja morajo biti kakovostne in po ceni primerljive s konkurenco. Njegovo poslovanje mora biti transparentno in seveda, kar je najpomembnejše – vaš denar mora biti pri ustreznem upravniku popolnoma na varnem. V ta namen se ustvari rezervni sklad, kamor priteka denar. Zaupati pa mu morajo tudi vaši dobavitelji, ki z njegove strani redno prejemajo plačilo. Brez osebnega pristopa in korektnega odnosa se bo namreč težko vzpostavilo zaupanje med vami in upravnikom.
Upravljanje, ki je vredno zaupanja. Zaupanje in še enkrat zaupanje. Zdi se, da z izpostavljanjem te lastnosti pretiravamo, vendar je ravno pomanjkanje le te v poslovnem svetu marsikdaj pripeljala do katastrofalnega propada številnih podjetij. V ta namen Zbornica za poslovanje z nepremičninami, vsako leto podeljuje Certifikat Zaupanja vreden upravnik. Če je tudi pri vas na vrsti zamenjava upravnika, potem vam svetujemo, da preverite omenjeno listino. Eno takih podjetij je tudi SPL, ki mu že več kot 50 let zaupajo tako etažni kot poslovni lastniki stavb v Sloveniji.
S transparentnim poslovanjem in ustreznim vzdrževanjem objekta, pa upravnik viša in vzdržuje tržno vrednost vaše nepremičnine. Če se gibljete v svetu nepremičnin, pa točno veste kako pomemben pri prodaji je kakovostno ohranjen objekt. Poleg samih storitev s področja upravljanja, naj bi vam upravnik zagotavljal tudi tehnološko napredne spletne rešitve, ki še dodatno pripomorejo k transparentnosti poslovanja.
Smiselno lahko zaključimo, da zamenjava upravnika nikakor ne more biti hitra in kratkoročna odločitev. Upravnik mora namreč postati vaš najboljši prijatelj in angel varuh vaše nepremičnine. S svojim delovanjem namreč na dolgi rok prispeva k ohranjanju tržne vrednosti nepremičnine.