Ste izvedeli, da ste noseči? Vsi se zagotovo veselijo novega družinskega člana. A z novorojenčkom pridejo pa tudi veliki stroški. Prva stvar so dojenčkove posteljice , potem pa še pridejo stvari kot je otroški sedež, voziček, plenice, raznovrstne kreme, oblačila, kapice, čevlji, igrače, brisače.

dojenčkove posteljice

Skratka stvari za nakup je mnogo, s tem pa tudi velik strošek. Če želite novo opremo za vašega dojenčka si poglejte stran na zgornji povezavi.  Če se odločite, da dojenčkove posteljice niso za vas, se motite, in sicer zato ker dejstvo, da je dojenček z vami v postelji ni dobra ideja. Lahko pride do mnogo pripetljajev. Dojenčka lahko med spanjem poškodujete, spanec bo zelo blag, ne boste v udobnem položaju, neprijetno je lahko za vašega partnerja, skratka dejavnikov in razlogov je mnogo, zakaj so dojenčkove posteljice primerne za vse mamice in dojenčke.

Ko bodo dojenčkove posteljice zraven vas in v njej vaš nov družinski član, se boste počutili bolj udobno, Naj vas ne skrbi, saj bo dojenček zraven vas, tako ga boste še vseeno imeli ob sebi, za oba pa bo to bolj primerna situacija.. Dojenčkove posteljice so torej najnujnejša oprema. Poznamo dva tipa posteljic.

Prva možnost oziroma predlog je samostojna zibelka ali posteljica, ki jo lahko postavite zraven vaše postelje, ali pa v dojenčkovo sobo. Pomembna je ograja z vseh strani, ki poskrbi za varnost vašega otroka.

 Druga možnost pa je posteljica, pri kateri je možnost, da iz ene strani odprete ograjo. Nato posteljo postavite tik ob sojo, ki je zagotovo velika prednost, saj imate svojega otroka na vidiku in na varnem. Torej ob sebi. Tem vrstam posteljic se reče obsosteljne zibelke.

Pravzaprav gre za nekakšen ograjen dodatek k vaši postelji, ki poskrbi za lahek  dostop do otroka, vam pa nebo potrebno vstajati ob vsakem joku ali stoku, kar je zagotovo velika prednost.