Da bodo vaše obleke vedno sveže, dišeče ter brez madežev, boste potrebovali kakovosten pralni stroj. Slednji predstavlja nepogrešljiv del vsakega sodobnega gospodinjstva, ne glede na to, koliko članov ima. Pravzaprav si danes težko predstavljamo življenje brez njega, glede na to, da nam življenje olajšuje že vrsto let.

Vsak pralni stroj pa je nekoč potrebno zamenjati z modernejšim, zato smo v naši trgovini za vas pripravili široko ponudbo različnih modelov po ugodnih ter konkurenčnih cenah. Oglejte si našo ponudbo ter izberite model, ki je opremljen s priročnimi funkcijami.

Kako izbrati pravi model? Zmogljivost pranja je zelo pomembna lastnost pralnega stroja. Pralni stroji kapacitete pranja do 6 kilogramov, bodo primerni za majhna gospodinjstva ter različne apartmaje. Običajna zmogljivost pranja, ki zadostuje potrebam povprečnega gospodinjstva, znaša 7 kilogramov. Ustrezala bo družinam, ki svoje perilo perejo redno. Pralni stroj kapacitete, večje od 8 kilogramov, bo ustrezal gospodinjstvom, ki naenkrat perejo večje količine perila, npr. za vikende. Prednost pranja v večjem bobnu je tudi manj zmečkano perilo – to pa pomeni manj likanja.

pralni stroj

Pri izbiri upoštevajte tudi hitrost ožemanja. Pralni stroji, ki ožemajo z do 1000 obrati na minuto predstavljajo solidne, vendar osnovne modele. Stroji z zmogljivostjo ožemanja nad 1400 obratov na minuto perilo tudi močno ožamejo. Sicer močno ožemanje ni primerno za vse vrste tkanin, vendar imate zato na voljo tudi različne programe pranja.

Pralni stroji se med seboj razlikujejo tudi glede na energijski razred, ki kupce obvešča o količini energije, ki jo naprava porabi med delovanjem. Energijska nalepka vključuje tudi informacijo o glasnosti delovanja. Priporočljivo je izbrati model s čim nižjo porabo ter čim tišjim delovanjem. Na koncu pridejo na vrsto tudi funkcije, ki jih izbrani model nudi uporabniku. Med najbolj priporočljivimi funkcijami ter lastnostmi modernih pralnih strojev se nahajajo inverter motor, zamik vklopa ter parna tehnologija. Če ste v stiski s prostorom poiščite manjši model stoja, ki je ožji ter višji.