Motnje vida so vse pogostejše, zato je zelo verjetno, da boste morali vsaj enkrat v življenju obiskati očesno ambulanto. V ambulanti vas bo pregledal okulist ali oftalmolog in s pomočjo različnih pripomočkov ocenil, ali potrebujete kakšna očala, in če da, kolikšna je vaša dioptrija.

Očesna ambulanta je povsem običajna ambulanta kot katerakoli druga ambulanta, le da so v njej specifični medicinski pripomočki, ki so namenjeni temu, da lahko okulist z njimi preveri vaš vid. Brez skrbi, noben test vašega vida ni boleč, zato se obiska okulista ni treba bati. Očesno ambulanto lahko obiščete (ali pa vas bo tja napotil osebni zdravnik), če opazite, da ne vidite dobro. Najpogostejše motnje vida so kratko- in daljnovidnost ter astigmatizem. Vse omenjene motnje vida se da zelo enostavno odpraviti – potrebujete namreč primerna očala, v nekaterih primerih pomagajo tudi leče. Očesna ambulanta je namenjena ravno temu, da se preveri, kako dobro oz. slabo vidite. Običajno so poleg očesnih ambulant postavljene tudi optike, kjer lahko nato očala, ki jih potrebujete tudi kupite. Najmodernejše očesne ambulante pa vam poleg očal in leč ponujajo tudi lasersko operacijo oči, s pomočjo katere se enkrat za vselej znebite očal. A pred posegom je potrebno opraviti nekaj testov, da okulist ugotovi, ali ste primerni za to operacijo, zato ga morate vsekakor obiskati in se z njim posvetovati. Cene laserske operacije oči pa se lahko močno razlikujejo od ambulante do ambulante, zato dobro preverite vse ponudnike in izberite tistega, ki ponuja najboljšo, torej najkakovostnejšo storitev. Cena pač ne pove vedno vsega.

očesna ambulanta

Motnje vida so vse pogostejše.

Kratko- in daljnovidnost ter astigmaizem so najpogostejše motnje vida. Na žalost so motnje vida vse pogostejše med ljudmi, zato je verjetnost, da boste nekoč morali obiskati očesno ambulanto, velika. A obiska ambulante se ni potrebno bati, saj so zaposleni zelo prijetni in korektni, pa tudi sam pregled ni prav nič boleč.