Potrebujete kvalitetne toplotne črpalke ali klimatske naprave ? Potrebujete nekoga, ki vam lahko ponudi dobavo, servis ali montažo toplotne črpalke, prezračevalnih enot ali klimatske naprave? Previsoka temperatura zraka te zna ovirati pri delu, moti zbranost in izsušuje telo. Pred nakupom klimatske naprave ali toplotne črpalke si poglej pestro ponudbo v podjetju REAM d.o.o, ki vam nudijo vse to po ugodni ceni in kakovosti, saj so naprave od priznanega proizvajalca Mitshubishi Eletric, ki so v najvišjem razredu energetske učinkovitosti, saj dosegajo energetski razred A+++ in so zagotovo najboljši proizvajalec klimatskih naprav za vse vrste objektov. Udobnejšemu in boljšemu življenju so si začeli prizadevat leta 1921 z električnim ventilatorjem. Podjetje lahko kontaktirate preko informacij, ki jih najdete na njihovi spletni strani.

klimatske naprave

Naprave primerjajte med sabo glede na tehnične lastnosti, ki jih vsebujejo in si izberi tapravo zase. Prav tako uspešno zaokrožujejo ponudbo celotne energetske sanacije privatnih in poslovnih objektov z toplotnimi črpalkami v kombinaciji z zračnimi zavesami proizvajalca Thermoscreens. Poleg učinkovitega razvoja klimatskih naprav so v zadnjih letih toplotne črpalke postale bistvenega pomena za pripravljanje sanitarne vode in za ogrevanje. Pred nakupom, preveri v katerem energetskem razredu je naprava in z izbiro privarčuj pri porabi. Pozorno preveri tudi ostale lastnosti kot so tiho delovanje, zmožnost obratovanja pri nizkih temperaturah  in vsebnost protiprašnega filtra.

Pri izbiri toplotnih črpalk pa moramo biti pazljivi glede grelnega števila oziroma razmirjem med dobljeno in vloženo energijo (COP), ki je najvišje pri toplotni črpalki voda-voda, takoj za njem je toplotna črpalka voda – zemlja in potem še voda – zrak , zato je priporočeno, da se odločite za toplotno črpalko voda-voda, seveda če imate na voljo vodni vir. Zelo pomemben dejavnik je cena črpalke, ki zelo vpliva na to, čez koliko časa se nam bo investicija povrnila.