Mnogi na morske ribe pomislijo večinoma takrat, ko se ali pripravlja kakšna dobra večerja ali pa, ko se v poletnih dneh odpravijo na morje. V tistih poletnih dneh, se mnogi spomnijo na tisto staro in zarjavelo ribiško palico, ki jim stoji v kleti, da jo bi vzeli s seboj in morda malce poizkusili srečo iz pomola. Zraven teh »turističnih ribičev«, kot jim nekateri tudi pravijo, pa so tukaj tudi vsi tisti ribiči, ki ribolov jemljejo malce bolje resno – tisti se seveda na ribolov odpravijo tudi poleti, ampak če si želijo ujeti kaj resnično velikega in bolj resnega, je po navadi potrebno na obalo takrat, ko je na celini malce bolj mrzlo in hladno!

morske ribe

Ko je recimo na celini zima in leto odhaja h koncu, je na morju super obdobje za ribolov brancina. To je ena od tistih rib, katero morski ribiči zelo radi lovijo. Zraven brancina je tukaj tudi orada – mnogi tej ribi pravijo tudi »kraljica Jadrana« – se sprašujete zakaj? Vsi tisti, ki so orado že kdaj imeli na trnku in palici, se verjetno zelo dobro spomnijo, kakšno moč je imela in koliko ene borbe je ponudila. Prav zaradi tega vam priporočamo, če se boste ciljano odpravili na ribolov te ribe, da imate dovolj močan najlon, ter seveda, da jo poizkusite ujeti s pravimi ribiškimi vabami.

Brancin in orada resnično spadata med tiste morske ribe, ki jih ribiči na veliko iščejo, spoznavajo in lovijo na morju. Seveda pa so tukaj še mnoge druge ribe, ki jih naše in morje Hrvaške premore – na primer igla, zobatec, arbun, skuša, pic ter mnoge druge! Vse to so ribe, ki vas lahko pri morskem ribolovu presenetijo. Zraven njih pa nikakor ne gre spregledati vseh tistih strupenih rib, ki bi vam lahko prinesle kakšne težave, če jih ujamete in se morda nabodete na njihove bodice! Zatorej, če ribe, ki ste jo ujeli ne poznate, bodite še posebej pazljivi z njo, ko jo odpenjate in ko je vračate v morje ali jemljete domov za večerjo!