Zadnja leta so zopet vedno bolj popularne kaminske peči. Medtem, ko se je v preteklosti nekoliko pozabljalo na njih, v zadnjem času zopet prihajajo do izraza.

kaminske peči

Kaminske peči so hkrati lepe in funkcionalne. Sposobne so namreč ogrevati stanovanje, ogrejejo ga precej hitro in močno, niso zelo zahtevne za vzdrževanje, poleg tega pa tudi lepo izgledajo. Kaminske peči so super ideja, kako popestriti določen prostor. Največkrat jih postavljamo v kote, je pa to seveda odvisno od tega, kje stanovanju ali hiši imamo dimnik. Načeloma kaminske peči niso nevarne, čeprav jih je zaradi večje varnosti bolje ugasniti, kadar gremo za dalj časa od doma. Enako kot se lahko zgodi z navadnimi pečmi, tudi  kaminske peči so seveda v izjemnih primerih nevarne, če ne znamo pravilno delati z njimi. Še na nekaj bodite pozorni, če postavljate tovrstno peč v vaše stanovanje – zaradi ognja je taka peč lahko precej vroča in se na njej zlahka opečete. Zato je morda bolje, da v primeru, da imate majhne otroke, ki se radi spozabijo in bi utegnili prijeti za vroče dele peči, peč ogradite s kakšno ljubko ograjico in se tako izognete nevšečnostim.

Sicer so kaminske peči izjemno priročne za manjša stanovanja, ki jih lahko dejansko v celoti ogrejemo že z eno samo tovrstno pečjo, brez da bi potrebovali radiatorje ali kaj podobnega. Kurijo se večinoma na drva in ker porabijo majhno količino le-teh, tudi strošek kurjave ni pretirano velik. Kaminske peči dobite v skorajda vsaki trgovini, ki se ukvarja s tovrstno opremo za dom, zato bo tudi izbira pestra in precej velika. Kupite lahko manjšo ali večjo, minimalistočno ali bolj ekstravagantno, v vsakem primeru pa tako, ki vam bo všeč, ki bo sodila v vaš prostor in ogrela vaš dom tako, kot je treba. a