Vsak izmed nas je gotovo kdaj že doživel težave z zaprtjem. Zaprtje se pojavlja, kar pri 80% starejšega prebivalstva včasih pa zaradi nepravilne prehrane za njim trpijo tudi mlajši. Najbolje je, da to težavo rešujemo z naravnimi odvajali.

Odpravite težave z zaprtjem na preprost način. Preprosto kupite navadno rastlinsko odvajalo, ki vam bo pomagalo odpraviti zaprtje. Zaprtje se lahko pojavi iz različnih razlogov. Lahko je kriva nepravilna prehrana, slabo psihično počutje ali pa kakšna druga stresna situacija. Zaprtje je lahko tudi zelo nevarno saj povzroči zlato žilo oz. hemeroide, ki so neprijetni in pravzaprav zelo boleči. Pri iztrebljanju blata nas zelo boli, saj je blato suho in ga zato težje iztrebimo. Poleg tega, da zaprtje že samo po sebi ni prav nič prijetno se nam lahko zaradi njega poslabša tudi počutje ter pride do glavobola, utrujenosti, postanemo razdražljivi in tako naprej.

zaprtje

Pri prehrani je največji krivec za zaprtje dehidracija zato moramo vsak dan popiti dovolj tekočine saj jo telo za svoje delovanje potrebuje. V nasprotnem primeru pa jo porabi z telesa, kar se lahko prav tako odrazi z zaprtjem. Če želimo ohraniti zdravo življenje ter preprečiti zaprtje moramo torej v sistev vnesti dovolj vode. Poleg vode pa je za naše telo dobro tudi vnos sirotkine vode, kislega zelja, repe, različnih jogurtov, zelenjave ter mlečnih kislik, ki uravnavajo ravnovesje našega črevesa s tem pa se izboljša tudi naše počutje. Morate vedeti, da tudi pomanjkanje maščob v prehrani lahko vpliva na naše iztrebljanje. Čeprav ljudje pravijo, da so maščobe kot je holesterol nevarne za naše življenje, ga mora biti v telesu ravno dovolj za uravnavanje naših težav. Nevarne so le v primeru, če z vnosom teh maščob pretiravamo.

Tore, če povzamemo, da bi ohranili zdravo telo se moramo dovolj gibati, jesti raznoliko hrano tudi maščobe in pa seveda zmanjšati stresne situacije.