Zanimivo, tudi v Sloveniji so se začele pojavljati outlet trgovine. Obstajajo spletne in fizične različice, vsekakor pa nas verjetno bolj zanima kaj sploh je outlet, kaj so prednosti takega načina poslovanja za vas.

Outlet trgovine so znane po zelo nizkih cenah. Temu je tako predvsem zaradi tega, ker, čeprav je tovrstna trgovina še vedno trgovina, pa so lastniki/prodajalci v le teh tudi proizvajalci dobrin. Če je bilo včasih običajno, da so imele tovarne zraven še trgovinico (nekatere jih še imajo in verjetno se strinjate, da so stvari tam cenejše). Več informacij lahko najdete na svetovnem spletu.

Kaj je outlet?

Sedaj pa, predvsem zaradi nuje po dostopnosti in pa možnosti združevanja, so možne skupne outlet trgovine. Le te lahko ponudijo cene iz tovarn tudi v dislocirani trgovini in s tem postanejo zelo zanimive za potrošnike. Ker je kvaliteta proizvodov v outlet trgovini enaka kot na policah drugih trgovin, medtem, ko je cena nižja, se vam brez dvoma splača obiskati takšno trgovino, če je le v vaši bližini.

Zadnje čase se je odprlo kar nekaj takih trgovin po vseh večjih mestih. To je vsekakor vzpodbudno. Bi pa bilo na mestu dodati, da je potrebno pazljivo pogledati cene znotraj trgovine, da se prepričamo, da gre za pravo stvar. Problem se je pojavil s tem, ko so se klasične trgovine. Morda v nerazumevanju koncepta, morda v zavajanju, poimenovale kot outlet trgovine. S tem so pridobile določen renome, ki pa si ga ne zaslužijo. Če najdete tako trgovino jo brez dvoma odsvetujte, morda celo bojkotirajte. Zavajajoče oglaševanje je postalo vse bolj pogost pristop, čeprav ne drži vode.

Upam, da sem vam uspel primerno predstaviti koncept tovrstnih trgovin. Seveda vam priporočam, da jih preizkusite sami, vendar moram reči, da so me tudi v Sloveniji uspele te trgovine prijetno presenetiti z ugodnimi cenami in izdelki, ki jih nisem uspel dobiti nikjer drugje.

In kakšna so vaša mnenja o trgovinah na takem principu? Ste že zasledili kako in ali je bila pristna, z ugodnimi cenami in bogato ponudbo izdelkov?