Išias je res velika nadloga, ker bolnik ne more hoditi in so bolečine hude tudi, če leži. Vendar je rešitev. Tukaj dobite smrekovo mazilo in išias bo hitro popustil. Vaše mišice in živci se bodo sprostili, vi pa boste lahko vsaj zaspali in se odpočili ali se začeli premikati pa čeprav ob palici. Smrekovo mazilo bo prodrlo globoko v kožo in mišice ter do živca, kar bo pomagalo regenerirati živec in tkiva in vam bo prineslo olajšanje ter hitrejše zdravljenje, kot bi se to pozdravilo samo. Ne boste potrebovali proti bolečinskih tablet, ki vam lahko povzročijo še druge težave, stranke učinke in zastoj vode v nogah.

išias

Išias je vkleščen živec. To lahko nastane, ker imate težave s hrustancem, medvretenčnimi diski, posedanjem hrbtenice ali zaradi nepravilnega giba, nesreče in podobnih situacij. Dobijo ga ljudje, ki se ne gibljejo dovolj, so lahko preveč težki in imajo oslabele hrbtne mišice. Tudi ga lahko dobite, če ste bili na mrazu dlje časa in ste imeli mokro obleko ali ste bili premočeni. Zato se vam bo živec vnel in nastal bo išias, ki lahko traja mesece in se celo ponavlja.

Če imate išias, morate za sebe dobro poskrbeti, da se ne ponavlja ni ne postane kroničen, ker je potem vsakič le še hujše. Zato bodite na toplem, toplo se oblačite, imejte ledveni pas in pazite, da imate s seboj vedno suho obleko, da se lahko preoblečete, če je treba. Proti tej bolezni pomagajo mazila, kot je smrekovo mazilo, ki s pomočjo snovi v smreki lajšajo bolečine ter celijo poškodbe.

Druga stvar, ki pomaga, pa je gotovo fizioterapija, ki jo priporočamo. Tudi zmerna telovadba, vaje, ki vam jih pokaže fizioterapevt, raztezanje, pravilna prehrana in pravilen počitek. Omislite si tudi ergonomsko posteljo, da se boste lahko odpočili, kar vas bo tudi renoviralo. Izognite se tabletom, ki prikrijejo, kako je vresnici z vami in lahko naredite še druge napake, ker ne čutite bolečine.