Tajska je obmorska država, ki se nahaja v jugovzhodni Aziji, ki zadnje časa postaja vse bolj priljubljena počitniška destinacija, s tem pa se povečuje zanimanje tudi za tajsko kuhinjo in dostava tajske hrane ni nobena izjema.

Dostava tajske hrane

Tajska kuhinja spada med najboljše na svetu, zato bo dostava tajske hrane za vas pravo razvajanje brbončic. Države jugovzhodne Azije uporabljajo sestavine, ki so značilne za tropske kraje: kokos, ananas, bambusove vršičke, lotosove gomolje, tapioko, jam, arašide in čili, od začimb pa kari, ingver, baziliko, česen, koriander, citronsko travo, kurkumo, ribjo omako, ki nadomešča sol in še mnoge druge. Dostava tajske hrane vam bo vse sveže vonje tropske Azije pričarala kar v vašem domu. Za prilogo k jedem vam dostava tajske kuhinje ponuja bel lepljiv riž ali rezance, ki se lahko tudi popečejo in zmešajo z mesom, ribami, jajci ali zelenjavo.

Dostava tajske hrane vam ponuja hrano, ki je sicer manj znan od kitajske, vendar se z lahkoto kosa z njo. Odlikuje jo bogastvo sestavin, prefinjen okus in mešanje različnih kontrastov. Najljubša jed Tajcev je kari, ki ga znajo pripraviti na tisoč in en način. Tajski kariji so izjemno bogati, saj vključujejo deset ali celo dvajset različnih sestavin. Druga znana tajska hrana so tudi kislo sladke omake, čudovite juhe ter eksotične jedi s karamelizirano mesno omako in pečenimi rezanci. Tajska hrana je vedno bogato obložena s pekočimi sestavinami, zlasti s čilijem, kar pa dostava tajske hrane dobro kompenzira, saj vam ponuja možnost manj pekočih menijev. Jed se postreže s čim večjimi kontrasti okusov, tekstur in barv, meso se kombinira z morskimi jedmi, najbolj pomemben pa je riž, ki velja za najboljšega na svetu. Ĺ˝e prej omenjeni čili je tipična sestavina v azijskih jedeh, za slovenski okus so nekatere jedi tako zelo pekoče, da se v receptih količina čilija zmanjša ali zamenja s pekočo papriko. A vendar pravijo, da azijske jedi niso več prave, če ne vsebujejo vsaj kančka čilija in dostava tajske hrane vas lahko prepriča v to.