Ali veste s čem se dermatolog točno ukvarja? Mnogi tega ne vedo. Dermatolog se predvsem ukvarja z diagnostiko in boleznimi, ki so povezane z vašo  kožo, nohti ter lasmi. Seveda se ne ukvarjajo samo s tem, vendar tudi s preprečevanjem teh bolezni ter s svetovanjem, kako kakšne težave preprečite.

dermatolog

Ljudje različno reagirajo, ko opazijo da imajo težave s kožo, nekateri samo ignorirajo, vendar vam priporočam, da čim prej obiščete dermatologa saj lahko kasneje nastanejo še večje težave. Tudi če nimate nobenih težav, je dobro da greste vsaj enkrat na preventivni pregled, nato pa se sami redno pregledujete, da opazite, če pride do kakšnih sprememb. Je pa res, da v slovenskem zdravstvu lahko obiščete dermatologa samo preko napotnice, posledično pa boste pa imeli mogoče kar veliko čakalno dobo. Imate pa opcijo, da obiščete zasebnega dermatologa, kjer ne potrebujete napotnice in boste zelo hitro prišli na vrsto. Ena od dobrih klinik, v katerem je tudi dermatolog, je Estetika Omnia. Nudijo najbolj celotno obravnavo svojih strank in z njihovimi dermatološkimi storitvami boste z zdravnico dermatologije svoje zdravstvene težave ali samo preventivni pregled ali pa karkoli od odstranjevanje bradavic, pregled znamenj, do problemov z nohti, lasmi ali aknami,  vodili brez skrbi in zadreg v intimni in lepo opremljeni ambulanti. Po pogovoru dermatolog pregleda vaše težave in naredi diagnozo, ki vam jo temeljito razloži. Nato pa skupaj naredit plan, kako vaše težave zdraviti oziroma naredi dermatolog še dodatne preiskave.

Dermatologi se morajo zelo dolgo učiti za svoj poklic in tudi kasneje morajo hoditi na razna izobraževanja, predavanja in srečanja, kjer dobijo še novejša znanja. Če iščete nekoga, ki ima poleg dermatologa, veliko izkušenj na tem področju, lahko vprašate osebnega zdravnika, ta pa vas bo znal povedati, kateri dermatologi so kakovosti in kateri dermatologi naj bi bili najboljši za vaše specifične težave.