Kdo je voznik začetnik? To je vsak voznik, ki vozi motorno vozilo kategorije A2, A in B  do dopolnjenega 21. leta starosti in voznik motornega vozila in sicer dve leti od pridobitve vozniškega dovoljenja. Vsak voznik začetnik mora opraviti trening varne vožnje, katera je del usposabljanja pod katerega spada še delavnica o varnosti cestnega prometa, delavnica o medsebojnih odnosih in kot že rečeno treninga varne vožnje. Usposabljanje traja en dan, voznik začetnik pa ga lahko opravlja po štirih mesecih od dneva ko je naredil vozniški izpit.

voznik začetnik

Pogoj, ki je postavljen za dodatno usposabljanje je ta, da mora voznik začetnik to usposabljanje opraviti do konca svojega začetniškega staža, oziroma do konca veljavnosti svojega vozniškega dovoljenja. Kot že omenjeno to ne more storiti prej kot po 4 mesecih odkar je prejel vozniško dovoljenje. Trening varne vožnje pa ni tako poceni, na izobraževalnem centru B&B v Ljubljani stane 125€, to je cena za program voznik začetnik. Poleg tega pa ponujajo tudi osnovni trening vožnje za osebna vozila, ki stane 160€, nadaljevalni trening vožnje za 200€ ter trening driftanja za katerega pa morate odšteti 250€ če ga želite opravljati. Na voljo imajo tudi trening zimske vožnje, saj zimske razmere veljajo za najtežje kar se tiče vožnje z avtomobilom. Podali se boste na zasneženo podlago v zimsko – športno središče, ki vam bo omogočal vadbo varne vožnje v razmerah kjer imate zelo malo oprijema poleg vsega pa se boste še zabavali. Tovrstni treningi se izvajajo meseca Januarja in Februarja.

Kako se pa prijavite na program voznik začetnik? Lahko pokličete na brezplačno telefonsko številko, ki jo najdete na njihovi spletni strani, preko elektronske pošte ali pa preko elektronskega obrazca. Če imate kakršnokoli vprašanje vam z veseljem odgovorijo tudi kar preko spleta. V podjetju B&B d.o.o, s svojim strokovnim delom in uspehi že več kot 20 let utrjujejo vodilni položaj kar se tiče šol na Gorenjskem.