Astigmatizem je bolezen oči, pri kateri pacient ne vidi robov predmetov in je vse spacano. V tem članku strokovnjaki razložijo, kaj pomeni astigmatizem in kako si pomagati pri tej bolezni oči. Gre za to, da je oko nepravilno stisnjeno in ni okroglo, zato slika ne pada na mrežnico, kor pri zdravem očesu. Taka slika je motna in popačena, zato pacient ne vidi. To bolezen se zdravi ponavadi z očali in lečami, ki morajo biti precej stanjšana, če ima pacient visok cilinder in tudi dioptrijo. Vendar se da pomagati v enem dnevu s sodobno metodo, da se tudi to bolezen takoj odpravi.

astigmatizem
Nekateri imajo astigmatizem še od rojstva, drugi ga pridobijo sčasoma. Na srečo so moderni časi prinesli nove tehnologije in znanost je odkrila, kako astigmatizem in druge vrste slabovidnosti odpraviti dobesedno v enem dnevu brez očal in leč, ki so nadležne in še drage. Gre za specialistične in rutinske operacije oči z laserjem. Na ta način se vsako oko zdravi v dvajsetih minutah in po največ treh dneh lahko že greste na delo brez očal ali leč.
To je super, ker se očala ne bodo več rosila, ne boste jih več pozabljali ali polomili in ne bodo vas več tiščala. Nekateri imajo kar velike težave z očali in leči, ker jih boli glava zaradi njih, zato je super, da boste pet videli na lastne oči. Tako se astigmatizem odpravi za dlje časa in vi boste imeli mir. Tudi leč se navadi malo ljudi, saj dražijo oči in jih tudi izsušijo, vstavljanje leč v oči pa ni prijetno. Z nekaterimi lahko zaspite, z drugimi pa ne, odvisno je, kakšen cilinder in dioptrijo imate.
Če do zdaj niste videli dobro, kje točno so tla in stopnice, ker niste videli globine, bo to po operaciji povsem spremenjeno in svet bo takšen, kakršen je v resnici, nič več popačen zaradi očal.